Kokosmums

publicerat i Recept, Time to bake;


Fann ett recept på dessa fyrkantiga kaloribomber häromdagen som jag var tvungen att prova. Resultatet blev smak av mumsmums med kokos på, alltså megagott! 

Nästan lite farligt goda, kan svälja ner hur många som helst när de känns så luftiga & lätta, tror dock inte att de ger samma känsla på kroppen efter för många, haha.



Vill du göra egna kokosmums så finns receptet här:

4 ½ dl strösocker
¾ dl florsocker
1 äggvita
1 ½ dl vatten, kallt
1 ½ msk gelatinpulver
1 ½ dl vatten, kokhett

Garnering
3–4 dl kokos
ca 1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Blanda strösocker, florsocker, äggvita och det kalla vattnet i en bunke.

2. Blanda gelatinpulvret och det kokheta vattnet i en kastrull.

3. Häll den varma gelatinblandningen i sockermassan och vispa kraftigt med en elvisp eller i en bakmaskin tills massan är vit och fluffig.

4. Garnering: Blanda kokos, kakao och vaniljsocker i en skål.

5. Strö ett tunt lager av kokosblandningen i botten på en form, ca 20 x 26 cm, klädd med bakplåtspapper. Bred ut skumsmeten jämnt ovanpå och strö kokosblandning även på ytan (spar en del till kanterna). Låt formen stå i kylen och stelna i ett par timmar.

6. Lyft över skumkakan på en skärbräda och skär den i bitar. Doppa kanterna i kokosblandningen. Förvara rutorna i kylskåpet.

Receptet är härifrån

Kommentera inlägget här :