När det lilla gör det stora

publicerat i Allmänt, Sponsrade inlägg, inredning;
 
Att jag gillar charmen i äldre föremål är ingen nyhet direkt. Jag gillar just det där välgjorda och eftertänka som oftast finns i möbler och föremål från förr, kvalitet före kvantitet. En sak som jag faktiskt saknar på vår egna lilla röda guldklimp till villa är spröjsade fönster. Spröjsen skapar ombonad och myskänsla både utifrån och inifrån samtidigt, och det skulle liksom skicka tillbaka vårt hus utseende några decennium och på så vis matcha insidans inredning ännu lite bättre. 
 
Min dröm sen många år tillbaka är en inglasad veranda, med slingarnde välväxande mårbacka pelargoner uppradade på de långa fönsterbrädena, och att kunna byta ut dem till fina, tunna grankransar hängades i fönstren till jul, ja ni hör ju.. Jag har planerat den där inglasade verandan noga i flera år. 
 
 
 
 
 
 
Jag hittade dessa spröjsexempel på snickargladje.com, och jag var tvungen att prova hur just modellen F2K skulle passa in hemma hos oss. Titta (bilden längst upp) så fin skugga det ger i vår tunna gardin och jag kan bara drömma om hur fint snön skulle lägga sig på de riktiga spröjsen med en adventsstjärna framtill. Kan nog inte bli juligare än så. Kulturfönster är allra högst upp på min önskelista till tomten! 
 

> <img src="https://api.tourn.se/pixel.png?csid=93793" style="border:none;width:1px;height:1px;" border="0" />

Taggar: Kulturfönster, Spröjs;

Kommentera inlägget här :