Nissen lämnar spår

publicerat i Allmänt, DIY, Pyssel / DIY, jul;
(null)

Ser ni nissens lilla krypin? Man får kika noga!

Nissen har ju flyttat in. I lördagsmorse när Milton vaknade så fick han syn på Nissens krypin, precis utanför sovrumsdörren. Han är här för att hålla lite extra koll åt tomten, fram till julafton. 

(null)

Det kan vara guldvärt att köra "Nisse-kortet" de dagar som treårstrotsen visar sin värsta sida.

- Du minns väl att Nissen rapporterar till tomten?

Funkar hitills väldigt bra, han brukar snegla mot dörren om han är i närheten. Och det gäller såklart mamma och pappa också, Nissen spanar på oss alla.

Jag tror dessutom att Nissen planerat att lämna brev till Milton varje dag fr.om 1:a december och ända fram till julafton, med små uppdrag (t.ex nu vill tomten att du ska skriva en önskelista eller idag vill Nissen att du bakar julgodis tillsammans med mamma och pappa) eller någon liten present. Kommer berätta mer om det i ett annat inlägg. 

(null)

Häromdagen, innan jag hämtade Milton från dagis så fixade jag lite fotspår från Nissen. Passande nog hade första snön landat ute på gräsmattan, så när Milton kom hem från dagis så förklarade han för mig att Nissen hade dragis med sig snö in. Skar enkelt ut små "sulor" ur en bit kartong för att få till fotspåren och strödde sen över lite mjöl på mallen, vips så fanns där små snöiga Nissespår! 

Dörren med tillbehören är från Rusta. Man kan även bygga en egen dörr av gamla glasspinnar eller av kartong om man inte vill eller har möjlighet att köpa denna. Skidorna är gamla som vi sålde i vår inredningsbutik.


Taggar: DIY, Dörr, Fotspår, Julpyssel, Miniatyr, Miniatyrdörr, Nisse, Nissedörr, Tomtenisse, Träskor;

Kommentera inlägget här :