Foton ©: Canon EOS 7D + Tamron 28-75/2,8 | inramadinredning.se
Här kommer ett gott recept på Choklad Cupcakes jag bakade häromdagen, desvärre fick vi inte chansen att smaka på alla...
Det blev tyvärr ett tråkigt slut för nästan alla cupcaksen och även för några av mina fina porslinsformar, då brickan som jag placerat Cupcaksen på slank ur händerna på mig när jag skulle ta in dem från bilen, så vår trappuppgång fick smaka på Chokladcupcaksen.. Otroligt ledsamt fick jag slänga 3st muffinsformar. Så gör inte som jag och tappa cupcaksen, men baka de gärna:
Ingredienser, muffinsbotten:
100 g smör
2 1/2 dl socker
2 1/2 dl socker
En nypa salt
1 tsk vanlijsocker
5 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk vanlijsocker
5 msk kakao
2 dl mjöl
1/2 tsk bakpulver
2 ägg
Ingredienser, frosting:
60 g mjukt smör
0.5 dl kakao
5 dl florsocker
5 dl florsocker
1 msk kaffe
1 tsk vaniljsocker
100 g Phiadelphiaost
1 tsk vaniljsocker
100 g Phiadelphiaost
Hur man går tillväga:
1. Sätt ugnen på 225.
2. Vispa ihop äggen och sockret luftigt och vitt.
3. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner de i äggblandningen.
4. Smält smöret och vänd sedan ner det i smeten.
5. Placera muffinsformar i en muffinsplåt/ på en vanlig plåt.
6. Häll i smet till hälften av formarna.
7. Ställ in de i ugnen och ta ut dem efter ca.10 min
Frosting:
1. Rör ihop alla ingredienser, allra sist häller du i kaffet och vispar.
Lycka till! ♥
Vad goda dom ser ut!