Idéerna är många...


Tanken var att vi skulle ha börjat renovera vårt badrum på övervåningen redan nu under våren, men livet kom mellan.

Idéerna är många och så snart saker och ting börjat lugna ner sig så tänkte vi påbörja vår renovering lite smått, om det blir om 2 veckor eller 2år vet vi inte, men det blir när det är dags. Tänkte iallafall dela med mig av lite idéer.


Golv & väggar. Detta är det svåraste, hur ska man någonsin kunna bestämma sig? Jag älskar ju pärlspont, så det skulle vara fint på en av väggarna, Frågan är bara hur bra det är i våtutrymme? Vi har ju dusch & badkar i badrummet, så hela rummet blir fuktigt, så det får nog bli kakel eller våtrumstapet, i allra enklaste och finaste vit.

Golv är det tänkt någon fint i dov grå & faktiskt - mönster. (jag som annars är lite allergisk mot stora mönster) eller ett mer naturfärgat, lite "enklare" golv, som längst ner till höger.

Förvaring. Toaletten är liten - en toa, handfat & badkar, mer yta finns inte, så förvaring är viktig. Jag tänker absolut ta efter idén med hyllor över själva toaletten, smart att utnyttja ytan. Snygga korgar är alltid en bra idé i badrummet. Om det finns plats så vill jag även ha en stege till handdukarna, och även att hänga tidningar över.

Badkarshyllor. Så fina & så smart. Hur ofta vill man inte ta med sig en bok eller tidning i badet men tröttnar på att behöva hålla i den med blöta händer? Hyllan till vänster är verkligen en lösning på det. Även hörnhyllan är en fiffig grej.

En skänk. Vill så gärna få tag på en fin, gammal skänk med lejonfötter, att sänka ner, eller ställa handfatet på.

Alla inspirationsbilder är lånade från Pinterest.com

Vardagsrum no.2


Man kan kanske tro att detta skulle vara ännu en "Milton-hörna" här hemma, med tanke på barnvagnen, men icke. Här är vår kisse Claras favoritplats. Den gamla barnvagnen har vi haft i flera år som dekoration men agerar numera också som kattsäng sen ca ett år tillbaka.


Och ja jag måste ta mig i kragen & gå och fylla på med kronljus!Jag älskar detta fönster som är en fotoram, tycker att det är så fint med de små hasparna & det passar bra in med alla andra gamla detaljer vi har i hemmet! Har skrivit ut bilder från instagram som pryder den.


Sju sorters blommor


Blommor i håret på midsommar är lite av en oskriven regel. Nikita snörade på joggingskorna, jag drog på stövlarna för att ta på mig uppdraget "plocka blommorna i det högre gräset" och storkorgen fick följa med.Detta kort togs sekunden innan knotten gick in för att äta upp oss. Men en fylld korg med blommor fick vi. Sju sorter + till och med. Att sedan binda kransarna var verkligen inte "en dans på rosor" till och med såpass klurigt att vi övervägde att vi skulle köpa färdiga kransar nästa midsommar. Fast det är ju något speciellt med att gå ut för att plocka blommorna själv och skapa sin egna. Vi har nog hunnit glömma bort svårigheten till nästa år.


Sill&småtimmar


Jag är så himla glad över denna helg. En midsommarhelg som faktiskt inte regnade bort & som blev en helg man sent glömmer. En helg med fantastiska & viktiga människor.Finaste killarna i kransar.

Den innehöll ju allt som den klassiska midsommaren faktiskt ska innehålla. God mat (till och med sillburken som Nikita själv fick sitta och smaska på), lekar, jordgubbar, plocka blommor & binda de till kransar, knott, kurandet under filtarna på altanen när småtimmarna smög på. Och midsommarkransen i trä som stod mitt på matbordet räknas också.Har nämnt det förut, att Nikita är verkligen en favvo hos Milton. Han skiner upp som en sol när hon kliver innanför dörren och han får alltid härja riktig med henne. Att gå & hålla handen är ju favoritsyssla nu, och självklart ställde gudmor upp och traskade tusen varv runt huset med Mille.Fina fina sommarkillen på sin allra första midsommar.

Vi avslutade helgen med kalas tillsammans med halva släkten hemma hos mormor & morfar, och även en snabbvisit av farmor & farfar och lite senare av kompisen Ludvig med familj på kvällen. Tror att Mille också är löjligt nöjd med sin första midsommarhelg.