En titt på Mini Gråbo

publicerat i Allmänt, Lekstuga, Pyssel / DIY, Renovering;
(null)
Tänkte att jag skulle visa lite bilder från Mini Gråbo, nu när vi börjar "få ordning på torpet". 

Vi har efterliknat lekstugan efter vårt stora hus, Villa Gråbo, med samma färger, att huset har fönsterluckor, samma design på blomlådorna och samma design på snickarglädjen. Dörren har vi sågat till av en gammal dörr som vi tidigare använde som sänggavel i vårt sovrum. 

(null)
Gardinerna har jag sytt av gamla sängkläder. Krokarna som sitter på väggen direkt till höger när man stiger in, är tänkta att de ska funka som en liten "hall" i lekstugan, ska försöka fixa någon liten dörrmatta under. 

(null)
Och här är min favoritdel, köket. Minikaminen (den är verkligen mini, svårt att fota en rättvis bild! Ca 35cm hög) fyndade vi på blocket, lilla koppargrytorna har jag fått av mamma och kopparkannan har jag köpt på tradera!

(null)
Det är så roligt att vår treåring blir så glad över en liten kaffekanna! Igår när vi packade upp den så blev han så glad och skulle traska ner med den till sin stuga, nu kunde han ju bjuda fammo, mommo, moffa och farfar på fika i sin stuga! Godingen! 

(null)
"Diskbänken" är ett gammal soffbord som vi kortat av benen på och även sågat av skivan på mitten, för att istället fästa det i väggen. Sen sågade Jack ut ett hål så vi kunde sänka ner emaljbyttan och tillsist målade jag det vitt och sydde till en kappa gjord av ett gammalt lakan. 

(null)
Svarvade ben på diskbänken, det är viktigt med detaljer! 

(null)
Jag virkade en vimpel som matchar de vit/blå rutiga gardinerna. 

(null)
På järnkonsollerna ska vi fixa en bräda, så det blir en hylla ovanför diskbänken.

(null)
Bamse och Valle tar en långfika, ända sedan i lördags när Milton placerade dem där. Dynorna är sydda av samma gamla sängkläder som gardinerna.  Ska försöka piffa till bordet lite med en duk och lite blommor. 

(null)
Så gulligt att kika in i stugan från utsidan! 
Nu är det loftet kvar på stugan att måla och inreda, ger er en uppdatering på det mär det står klart! 












Taggar: Koppargrytor, Kopparkanna, Lantlig lekstuga, Lekstuga, Liten Vedspis, Mini vedspis, Snickarglädje;

Kommentarer :

1:a kommentar, skriven , av Papsi:

stugan är helt underbar, vilket jobb vi gjort, TeamRosö!

Svar: Ja, det gjorde vi bra ❤️😍
Malin Rosö ~ Villa Gråbo

Kommentera inlägget här :